+421 (0)911 308 828         Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

Teplý lososovo-mangový šalát

(Doba prípravy 40 minút, 4 porcie po 94 kcal)

  • 115 g cherry paradajok
  • 85 g lososa bez kože
  • 1 zrelé mango
  • 2 PL pomarančovej šťavy
  • 1 PL sójovej omáčky
  • ½ šalátovej uhorky
  • šalátové listy
  • 6 mladých cibuliek

Polovicu paradajok pokrájame na polovičky. Na špajdle napichujeme lososa nakrájaného na kúsky s celými paradajkami a kúskami manga. V miske zmiešame pomarančovú šťavu, sójovú omáčku a ponapichované špajdle potrieme zmesou. Marinujeme 15 minút.

Taniere obložíme šalátom, nakrájanými paradajkami, mangom, uhorkami a cibuľkou.

Na gril dáme alobal a zohrejeme ho na vyššiu teplotu. Poukladáme lososové špajdle, opäť potrieme marinádou a grilujeme 5 – 7 minút, kým nie je losos upečený.

Na šalátové taniere poukladáme špajdle a pokvapkáme dressingom.

Dressing:

  • 4 PL nízkotučného jogurtu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL pomarančovej kôry

Zmiešame biely jogurt, sójovú omáčku a pomarančovú kôru.

Šalát s pečeným baklažánom a paradajkami

(Doba prípravy 30 minút, 4 porcie po 90 kcal)

  • 0,5 kg baklažánov
  • 0,5 kg paradajok
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 PL petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Paradajky a baklažány umyjeme a nakrájame na kolieska. Plátky baklažánov nakrájame na kolieska a osolíme z obidvoch strán. Potom ako pustia šťavu, ich opláchneme a osušíme. Poukladáme ich vedľa seba do pekáča. Potrieme ich olivovým olejom, posolíme a okoreníme.

Na 15 minút vložíme do vyhriatej rúry na 220 – 240 °C.

Vyberieme a poukladáme na baklažán plátky paradajok. Zapekáme 5 minút.

Dressing:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL vínneho octu

Pretlačené cesnaky zmiešame s octom a olivovým olejom.

Jedlo pred podávaním polejeme dressingom a posypeme petržlenovou vňaťou.

Kapustový šalát

(Doba prípravy 25 minút, 4 porcie po 55 kcal)

  • ½ hlávkovej kapusty
  • 1 väčšia mrkva
  • 4 mladé cibuľky
  • 2 stonky stonkového zeleru
  • soľ
  • trstinový cukor

Zeleninu umyjeme. Kapustu si pokrájame na drobno, posypeme soľou a cukrom podľa chuti, vyžmýkame a prikryjeme na 10 minút do chladničky. Očistenú mrkvu postrúhame na strúhadle. Zeler a mladú cibuľku nakrájame na tenké plátky. Všetko spolu zmiešame.

Pripravíme dressing – ocot zmiešame s horčicou – pridáme do šalátu.

Krabí šalát

(Doba prípravy 25 minút, 4 porcie po 96 kcal)

  • 1 chilli paprička
  • 115 g hráškových strukov
  • 6 mladých cibuliek
  • olivový olej
  • 25 g kukurice
  • 150 g krabieho mäsa
  • 55 g kreviet
  • 1 mrkva
  • sójové výhonky
  • 2PL pomarančovej šťavy a 1 PL kôry
  • 25 špenátových listov
  • 1 PL koriandrovej vňate

Panvicu wok si rozohrejeme a pridáme olivový olej. Pridáme chilli papričku, hráškové struky a na miernom ohni opekáme 2 minúty. K tomu primiešame kukurici, cibuľku a opekáme ešte 1 minútu.

Pridáme krevety, krabie mäso, postrúhanú mrkvu, sójové výhonky a špenát. Vmiešame pomarančovú šťavu, kôru a miešame ďalšie 3 minúty, kým zelenina nezmäkne. Podávame posypané koriandrovou vňaťou.

Letný špenátový šalát

(Doba prípravy 20 minút, 1 porcia 241 kcal)

  • 400 g špenátových listov
  • 200 g nízkotučného syra podľa vlastného výberu
  • 4 veľké čerstvé paradajky
  • 1 stredne veľký pór
  • 2 - 3 sladké papriky

Dressing:

  • 2 PL horčice
  • 1 PL medu
  • 4 PL olivového oleja
  • 2 PL jablčného octu
  • 1 PL posekanej petržlenovej vňate
  • soľ

Špenátové listy umyjeme a zbavíme ich stopiek. Premiešame ich spolu s postrúhaným syrom, pokrájaným pórom, paprikou a paradajkami. Ingrediencie na dressing zmiešame a polejeme nimi šalát a necháme postáť v chlade.

Cottage "tzatziki" šalát

(Doba prípravy 5 minút, 2 porcie po 87 kcal)

  • cottage cheese
  • ½ stredne veľkej uhorky
  • 1 ČL kôpru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

Cottage cheese rozmiešame s troškou olivového oleja. Pridáme ošúpanú, nastrúhanú uhorku a zamiešame. Pridáme roztlačený cesnak, lyžičku nadrobno nakrájaného kôpru a dochutíme soľou a čiernym korením.

logo

Zdravie a krása na dosah v Health&Beauty

    Klinika estetickej medicíny Health&Beauty sa stará o krásu a zdravie svojich klientov a klientiek. Sme moderná klinika na svetovej úrovni s dlhoročnými odbornými skúsenosťami v oblasti chudnutia, modelácie postavy, spevnenia pokožky i tela, liečby celulitídy, formovania kontúr či celkovej regenerácie. Prinášame vám len to najlepšie z oblasti estetickej a korektívnej dermatológie, zdravej výživy, zdravého životného štýlu, redukcie váhy a liečby obezity a metabolického syndrómu. Snažíme sa neustále napredovať, sledujeme najnovšie lekárske a estetické postupy. Našou hlavnou prioritou sú komplexné služby a individuálny prístup v modernom, pokojnom a priateľskom prostredí.  

Adresa

Klinika Health&Beauty

PERLA RUŽINOVA

Kaštieľska 4

821 05 Bratislava

 

Telefón

+421 (0)911 308 828

E-mail

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

ikona-1 Objednajte sa

Facebook