+421 (0)911 308 828         Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

Zázvorové hovädzie na chilli

(Doba prípravy 55 minút, 4 porcie po 179 kcal)

  • 4 hovädzie steaky
  • 2 PL vína
  • postrúhaný zázvor
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL chilli korenia
  • 1 ČL olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

Valčekom, alebo tĺčikom mäsko jemne naklepeme, aby steaky neboli hrubé. Posolíme, okoreníme z obidvoch strán.

V miske zmiešame víno, postrúhaný zázvor, pretlačený cesnak a chilli. Zmesou potrieme mäso a necháme odstáť v chladničke pol hodinu.

Gril si zohrejeme, mäso vyberieme z marinády a pritlačíme k ploche. Pečieme 5 minút z obidvoch strán.

Podávame s čerstvým šalátom – podľa chuti.

Jahňacina alebo kuracina so zeleninou

(Doba prípravy 40 minút, 4 porcie po 250 kcal)

  • 4 jahňacie plátky zo stehna (alebo kuracie prsia)
  • 1 malá cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 väčší zemiak
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1 ČL sušeného rozmarínu

Plátky mäsa jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme na plech.

Rúru si predhrejeme na 180 °C.

Na mäso poukladáme cibuľu, mrkvu nakrájanú na kolieska a na vrch dáme na kolieska nakrájaný zemiak. Povrch zemiaku potrieme olivovým olejom. Podľa chuti posolíme, okoreníme a posypeme sušeným rozmarínom.

Mäsko pečieme 25 – 30 minút, aby bolo prepečené a mäkkučké.

Po dopečení podávame s dusenou zeleninou.

Morčací guláš s hráškom

(4 porcie po 160 kcal)

  • 0,5 kg morčacích pŕs
  • 2 veľké cibule
  • 1 hrnček hrášku
  • ½ hrnčeka hroznovej šťavy
  • olivový olej
  • 1 ČL medu
  • gulášové korenie
  • soľ
  • biele korenie

Mäso nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Dáme do chladničky na pol hodinu.

Ošúpeme cibuľu a nakrájame na tenké prúžky.

Uvarený hrášok osmahneme na olivovom oleji na panvici. Vyberieme a odložíme.

Do hrnca dáme olivový olej, morčacie mäso a opražíme. Pridáme hrášok, cibuľu a zalejeme hroznovou šťavou. Uvedieme do varu. Pridáme med a premiešame. Dusíme na miernom ohni, pokiaľ nám mäsko nezmäkne. Podľa potreby dochutíme gulášovým korením.

Citrónové kura

(Doba prípravy 30 minút, 4 porcie po 96 kcal)

300 g kuracích pŕs
čerstvé bylinky

     Marináda:

  • 150 ml čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL kukuričného škrobu

Kuracie mäso nakrájame na kocky. 

Pripravíme si marinádu – zmiešame citrónovú šťavu so sójovou omáčkou, pridáme kukuričný škrob a vymiešame hustú pastu, ktorou namarinujeme mäso a necháme 15 minút odstáť.

Zohrejeme panvicu, na ktorú dáme namarinované mäso. Varíme 12 minút, miešame, kým nie je mäso prepečené.

Mäsko podávame poliate omáčkou a posypané čerstvými bylinkami. Ako prílohu podávame šalát, no môžeme podávať aj ryžu natural.

Kura na šampiňónoch

(Doba prípravy 40 minút, 1 porcia 780 kcal)

  • 100 g šampiňónov
  • 1 celé kura
  • 50 g masla
  • 50 g cibule
  • 1 l kyslej smotany
  • 1 PL špaldovej múky
  • soľ

Na panvicu dáme olivový olej a opečieme neosolené kúsky naporcovaného kuraťa do ružova.

Cibuľu pokrájame na jemno a dáme ju speniť ku kuraťu. Kura osolíme a zalejeme horúcou vodou.

Pridáme pokrájané šampiňóny a dusíme. Keď je kura už mäkké, vyberieme ho a šťavu zalejeme smotanou zmiešanou s múkou a necháme zovrieť. Ako príloha sa k jedlu hodí ryža natural.

Pomarančové kura

(Doba prípravy 20 minút, 4 porcie po 290 kcal)

  • 2 pomaranče
  • 4 kuracie prsia bez kože
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL solamylu
  • 2 PL sójovej omáčky
  • olivový olej
  • soľ

Kuracie prsia jemne osolíme, okoreníme a vložíme do marinády najlepšie na celú noc do chladničky.

Marináda: pomarančovú šťavu zmiešame so sójovou omáčkou, pridáme prelisovaný cesnak a prevaríme.

Marinované mäso opečieme na olivovom oleji, potom odložíme. Do zvyšnej marinády pridáme solamyl a prevaríme. Omáčku ochutíme podľa chuti. Podávame s ryžou natural.

logo

Zdravie a krása na dosah v Health&Beauty

    Klinika estetickej medicíny Health&Beauty sa stará o krásu a zdravie svojich klientov a klientiek. Sme moderná klinika na svetovej úrovni s dlhoročnými odbornými skúsenosťami v oblasti chudnutia, modelácie postavy, spevnenia pokožky i tela, liečby celulitídy, formovania kontúr či celkovej regenerácie. Prinášame vám len to najlepšie z oblasti estetickej a korektívnej dermatológie, zdravej výživy, zdravého životného štýlu, redukcie váhy a liečby obezity a metabolického syndrómu. Snažíme sa neustále napredovať, sledujeme najnovšie lekárske a estetické postupy. Našou hlavnou prioritou sú komplexné služby a individuálny prístup v modernom, pokojnom a priateľskom prostredí.  

Adresa

Klinika Health&Beauty

PERLA RUŽINOVA

Kaštieľska 4

821 05 Bratislava

 

Telefón

+421 (0)911 308 828

E-mail

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

ikona-1 Objednajte sa

Facebook