+421 (0)911 308 828         Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

Voňavé tuniakové steaky

(Doba prípravy 30 minút, jedna porcia 239 kcal)

  • 4 steaky z tuniaka, každý s hmotnosťou asi 175 g
  • ½ ČL najemno postrúhanej limetovej kôry
  • 1 roztlačený strúčik cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 ČL mletého koriandra
  • 1 PL limetovej šťavy
  • čierne korenie
  • čerstvý koriander na ozdobenie

Z tuniaka odstránime kožu, opláchneme ho a necháme odkvapkať na papierových utierkach.

V malej miske zmiešame postrúhanú limetkovú kôru s cesnakom, olivovým olejom, rascou a mletým koriandrom. Okoreníme podľa chuti a vymiešame na pastu.

Pastou potrieme obe strany tuniaka. Tuniaka položíme na grilovaciu plochu a pevne pritlačíme, aby sa jemne pripiekol. Potom oheň zmiernime a grilujeme 5 minút. Rybu obrátime a grilujeme ďalšie 4 – 5 minúty, aby sa dobre prepiekla. Necháme ju odkvapkať na papierovej utierke a potom preložíme na ohriaty tanier.

Rybu pokvapkáme limetovou šťavou a ozdobíme čerstvým koriandrom. Podávame s čerstvými paradajkami a citrónom.

Karí losos

(Doba prípravy 25 minút, jedna porcia 97 kcal)

  • 4 filety lososa, po 175 g
  • 40 g čerstvej celozrnnej strúhanky
  • 1 a ½ PL karí pasty
  • 1 PL posekanej koriandrovej vňate
  • dieliky citróna
  • šalátové listy

Rúru predhrejeme na 180 °C. Z lososa odstránime kosti, opláchneme ho a osušíme papierovými utierkami.

V miske zmiešame strúhanku, karí pastu a posekanú koriandrovú vňať.

Filety lososa dáme po jednom na kus alobalu a natrieme ich zmesou strúhanky a karí. Prikryjeme alobalom a dáme do pekáča.

Pečieme 10 minút, potom odstránime vrchný alobal a pečieme ešte 10 minút, kým nie je losos prepečený. Podávame ozdobené dielikmi citróna a so šalátovými listami.

Fašírky z tuniaka a sladkých zemiakov

(Doba prípravy 45 minút, jedna porcia 99 kcal)

  • 175 g sladkých zemiakov, očistených a pokrájaných
  • 175 g tuniaka z konzervy vo vlastnej šťave, scedeného
  • 4 mladé cibuľky, pokrájané
  • 1 PL postrúhanej citrónovej kôry
  • 1 PL posekanej koriandrovej vňate
  • mleté čierne korenie
  • dieliky citróna
  • uvarená zelená fazuľka alebo šalátové listy

V kastróle s vriacou vodou varíme sladké zemiaky 10 až 12 minút, kým nie sú mäkké. Scedíme a roztlačíme.

Tuniaka rozoberieme na kúsky a pridáme k roztlačeným zemiakom spolu s cibuľkou, citrónovou kôrou a koriandrovou vňaťou a čiernym korením.

Suroviny zmiešame a rukami vytvarujeme štyri fašírky. Uložíme na tanier, prikryjeme fóliou a dáme aspoň na 30 minút do chladničky.

Rúru predhrejeme na 190 °C. Fašírky poukladáme na plech s nepriľnavým povrchom a pečieme 20 minút. Preložíme na tanier, ozdobíme dielikmi citróna a podávame s uvarenou fazuľkou.

Morský jazyk s hubami

(Doba prípravy 30 minút, jedna porcia 243 kcal)

  • 4 filety z bieleho morského jazyka, každú s hmotnosťou asi 150 g
  • 2 PL limetkovej šťavy
  • 1/3 hrnčeka olivového oleja
  • 2 a ½ hrnčeka miešaných húb (napr. hríby, hliva ustricová, šitake, kuriatka) pokrájané na štvrťky
  • 4 pokrájané paradajky bez šupky a semien
  • zelerovú soľ a čierne korenie
  • čerstvé bazalkové lístky na ozdobenie

Mriežku vyložíme papierom na pečenie a naň poukladáme filety z morského jazyka.

Pokvapkáme limetkovou šťavou, ochutíme zelerovou soľou a čiernym korením.

Mriežku vložíme do mierne vyhriateho grilu alebo rúry a pečieme 7 – 8 minút bez obracania, aby sa ryby prepiekli. Udržiavame teplé.

V malej rajnici zohrejeme pokrájané paradajky.

Huby spolu so šťavou, ktorú pustili, a s paradajkami rozložíme na rybie filety.

Ozdobíme bazalkovými lístkami a podávame s čerstvým miešaným šalátom.

Tatársky biftek z lososa so zemiakmi v alobale

(Doba prípravy 20 minút, jedna porcia 200 kcal)

  • 500 g filetov z lososa
  • 4 PL citrónovej šťavy
  • 2 malé cibuľky
  • 1 zväzok petržlenu
  • soľ
  • 4 plátky citrónu

Rybu umyjeme, osušíme a necháme 10 minút marinovať v citrónovej šťave, potom nožom nasekáme nadrobno.

Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Petržlen umyjeme a nakrájame nadrobno.

Lososa zmiešame s petržlenom a cibuľou. Ochutíme soľou.

Dáme na tanier a každú porciu podávame so šalátom a s plátkom citrónu k zemiakom v alobale, alebo s čerstvým špaldovým chlebom.

Morská pražená zmes

(Doba prípravy 15 minút, jedna porcia 99 kcal)

  • 115 g bielej ryby
  • olivový olej
  • 1 čerstvá paprička jalapeño, bez semien a nadrobno pokrájaná
  • kúsok čerstvého zázvoru, očistený a postrúhaný
  • 85 g surových kreviet
  • 115 g mladých kukuričných kláskov, pozdĺžne prekrojených
  • 115 g hráškových strukov
  • 6 mladých cibuliek, pokrájaných
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 115 g kalmarov, očistených a pokrájaných na kúsky
  • 115 g čerstvého špenátu
  • 115 g sójových výhonkov

Z ryby odstránime kožu, opláchneme ju, osušíme papierovými utierkami a pokrájame na malé kúsky.

Wok rozohrejeme na vysokú teplotu. Pridáme papričku aj zázvor a pražíme 1 minútu, potom pridáme rybu s krevetami a pražíme 2 minúty.

Pridáme kukuričky, hráškové struky, cibuľku a sójovú omáčku a smažíme ďalšie 2 až 3 minúty, kým nie je ryba prepečená a krevety nie sú ružové.

Pridáme kalmary, špenát aj sójové výhonky a smažíme ešte 2 minúty. Ihneď podávame rozdelené do štyroch misiek.

Rybie filé na letnej zelenine

(Doba prípravy 30 minút, jedna porcia 367 kcal)

  • 1 kaleráb
  • 2 mrkvy
  • 1 fenikel
  • 1 PL masla
  • 4 stredne veľké porcie filé
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL masla
  • 200 g bylinkového tvarohu
  • 2 PL mlieka
  • 4 PL nasekaných miešaných byliniek

Zeleninu očistíme, umyjeme, ošúpeme a nakrájame na plátky alebo na kocky. Podusíme vo vode s trochou masla.

Rybie filé umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónovou šťavou, potom po obidvoch stranách opečieme na rozpustenom masle.

Tvaroh s mliekom vmiešame do omáčky a zamiešame medzi nasekané bylinky.

Zeleninu dáme na podnos, na ňu položíme rybie filety a podávame s omáčkou a osolenými zemiakmi.

logo

Zdravie a krása na dosah v Health&Beauty

    Klinika estetickej medicíny Health&Beauty sa stará o krásu a zdravie svojich klientov a klientiek. Sme moderná klinika na svetovej úrovni s dlhoročnými odbornými skúsenosťami v oblasti chudnutia, modelácie postavy, spevnenia pokožky i tela, liečby celulitídy, formovania kontúr či celkovej regenerácie. Prinášame vám len to najlepšie z oblasti estetickej a korektívnej dermatológie, zdravej výživy, zdravého životného štýlu, redukcie váhy a liečby obezity a metabolického syndrómu. Snažíme sa neustále napredovať, sledujeme najnovšie lekárske a estetické postupy. Našou hlavnou prioritou sú komplexné služby a individuálny prístup v modernom, pokojnom a priateľskom prostredí.  

Adresa

Klinika Health&Beauty

PERLA RUŽINOVA

Kaštieľska 4

821 05 Bratislava

 

Telefón

+421 (0)911 308 828

E-mail

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

ikona-1 Objednajte sa

Facebook