+421 (0)911 308 828         Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

Ryžová zelenina

(Doba prípravy 60 minút, 4 porcie po 180 kcal)

  • 100 g celozrnnej ryže
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 baklažán
  • 1 zelená paprika
  • konzerva malých kukuričiek
  • 50 g hrášku
  • 100 g brokolice
  • zeleninový bujón
  • paradajkový pretlak
  • 2 PL olivového oleja
  • 1/2 ČL čili papričiek
  • soľ a korenie

Ryžu si uvaríme. Ošúpeme si cibuľu, rozdelíme na osminky, roztlačíme si cesnak. Baklažán si nakrájame na kocky, osolíme ich, necháme odstáť aspoň 30 minút, aby nebol horký. Potom ho osušíme. Papriku si nakrájame na kocky. Kukuričky necháme odkvapkať a prerežeme ich pozdĺžne.

Do hrnca si dáme olivový olej, pridáme cibuľu, cesnak a restujeme 2 - 3 minúty. Pridáme brokolicu, baklažán, papriku, kukuričku a hrášok. Dusíme 2 - 3 minúty za občasného miešania. Pridáme vývar, paradajkový pretlak a čili papričky. Necháme variť na miernom ohni 15 – 20 minút. Pridáme ryžu, dochutíme soľou a korením.

Kuskus po grécky

(1 porcia)

  • 1 hrnček (cca 200 ml) celozrnného kuskusu
  • 1/3 hrnčeka vody
  • troška himalájskej soli a korenia na dochutenie
  • 4 ČL citrónovej šťavy
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 PL čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • 1/2 cukety
  • 1 mrkva

Zmiešame v miske kuskus s vodou, soľou a necháme odstáť, kým sa kuskus nenapije vodou. Potom vmiešame citrónovú šťavu, olivový olej a petržlenovú vňať. Nakoniec okoreníme a podávame teplé so zeleninou.

Citrónové špagety

(Doba prípravy 35 minút, 4 porcie po 135 kcal)

  • 2 mrkvy
  • 2 stredne veľké póry
  • 1/2 stredne veľkého zeleru
  • 1 malá červená paprika
  • 300 g špaldových špagiet
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • Himalajská soľ
  • Zelerová vňať
  • Omáčka – 4 PL jogurtovej smotany, 2 PL posekanej pažítky, 1 PL citrónovej šťavy a 1 PL nastrúhanej citrónovej kôry

Pripravíme si omáčku a dáme ju chladiť do chladničky.

Póry prekrojíme, opláchneme a nakrájame na plátky. Papriku, mrkvu a zeler si nakrájame na tenké prúžky.

Pripravenú zeleninku si uvaríme na pare do polomäkka.

Cesnak si prelisujeme. Uvaríme si cestovinu a scedíme. Do scedenej cestoviny si pridáme zeleninu, cesnak a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a polejeme citrónovou omáčkou.

Karfiol v syrovej omáčke

(Približná energetická hodnota: 350 kcal)

  • 200 g karfiolu
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL špaldovej múky
  • 30 ml nízkotučného mlieka
  • 15 ml kondenzovaného mlieka
  • 30 g eidamu 30 %

Karfiol rozložíme na ružičky a uvaríme takmer domäkka.

Súčasne rozohrejeme olej, na ktorom opražíme múku, odstavíme a postupne prilievame mlieko, stále miešame, dáme späť na oheň a za stáleho miešania povaríme, pokiaľ omáčka nezhustne. Potom prisypeme eidam.

Syrovú omáčku nalejeme na karfiol a grilujeme 3 min. v predhriatej rúre. Ako prílohu podávame varené zemiaky.

Plnené šampiňónové klobúčiky

  • 8 stredne veľkých šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 1 bielok
  • 1 PL olivového oleja
  • 60 g nízkotučného syra
  • petržlenová vňať
  • oregano
  • soľ
  • 1 paprika
  • paradajky
  • hlávkový šalát na ozdobu

Nožičky šampiňónov odkrojíme, vnútro opatrne vydlabeme a nadrobno nasekáme.

Cibuľu mierne opražíme na oleji, pridáme časť húb, posolíme a okoreníme.

Po vychladnutí pridáme strúhaný syr, petržlen a sneh z jedného bielka. Klobúčiky naplníme plnkou, poukladáme na vymazaný plech a 10 minút zapekáme.

Podávame so zeleninovou oblohou, s chlebom alebo so zemiakmi upečenými v šupke.

Zapekaný baklažán

(Doba prípravy 45 minút, 4 porcie po 140,7 kcal)

  • 1 baklažán
  • 1 PL strúhaného parmezánu
  • 250 g syru ricotta
  • 240 g ošúpaných nakrájaných paradajok
  • čerstvá bazalka
  • 1 PL olivového oleja
  • cesnak
  • soľ a korenie

Baklažán nakrájame na 1,5 cm tenké plátky. Osolíme a necháme odstáť 30 minút, aby nebol horký. Potom osušíme.

Syr ricotta zmiešame s nastrúhaným parmezánom a ochutíme s prelisovaným cesnakom a korením.

Baklažán si opečieme na olivovom oleji. Každý plátok natrieme pripraveným syrom.

Omáčku si pripravíme zmiešaním paradajok a bazalky, ktorú si chvíľu povaríme. Potom dochutíme soľou, korením, cesnakom, prípadne troškou olivového oleja.

Baklažánové závitky si poukladáme do zapekacej misky a prelejeme paradajkovou omáčkou. Pečieme v rúre pri 180 °C asi 25 minút.

logo

Zdravie a krása na dosah v Health&Beauty

    Klinika estetickej medicíny Health&Beauty sa stará o krásu a zdravie svojich klientov a klientiek. Sme moderná klinika na svetovej úrovni s dlhoročnými odbornými skúsenosťami v oblasti chudnutia, modelácie postavy, spevnenia pokožky i tela, liečby celulitídy, formovania kontúr či celkovej regenerácie. Prinášame vám len to najlepšie z oblasti estetickej a korektívnej dermatológie, zdravej výživy, zdravého životného štýlu, redukcie váhy a liečby obezity a metabolického syndrómu. Snažíme sa neustále napredovať, sledujeme najnovšie lekárske a estetické postupy. Našou hlavnou prioritou sú komplexné služby a individuálny prístup v modernom, pokojnom a priateľskom prostredí.  

Adresa

Klinika Health&Beauty

PERLA RUŽINOVA

Kaštieľska 4

821 05 Bratislava

 

Telefón

+421 (0)911 308 828

E-mail

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

ikona-1 Objednajte sa

Facebook